
Kompletní
E-BOOK
Potraviny - jejich význam a využití dle TČM + jejich nutriční hodnoty

Co se v E-booku dozvíte?
S tímto kompletním e-bookem získáváte ucelený přehled o vlastnostech všech skupin potravin - nejen ovoce a zeleniny, ale také hub, luštěnin, živočišných produktů a dalšího...

Rozdělení potravin podle termické povahy dle TČM
Každá potravina má svou specifickou termickou povahu a díky této povaze na nás v organismu působí zahřívacím či ochlazovacím účinkem.

Chuť potravin dle TČM
Každá potravina má jednu z pěti chutí. A každá chuť vykazuje typické vlastnosti v působení na náš organismus.

Tropismus k orgánům dle TČM
Každá potravina také svým působením ovlivňuje jednotlivé orgány. Tato vlastnost se nazývá tropismus.

Specifické účinky na náš organismus dle TČM
Mimo obecné určení chuti, termické povahy a tropismu najdete v e-booku přehledné informace o hlavním účinku každé potraviny na náš organismus z pohledu TČM.

Vliv na konkrétní patologie v našem organismu dle TČM
Aby to bylo pochopitelné každému, barevně jsme pro Vás vyznačili u každé potraviny konkrétní patologie z pohledu "západní medicíny", proti kterým je daná potravina vhodná.

Energetická a nutriční hodnota každé potraviny
Jelikož se jedná o sbírku unikátní tím, že kombinuje "východní" a "západní" pohled na dietetiku, u každé potraviny najdete graficky zpracované zastoupení jednotlivých makroživin a její energetickou hodnotu.
Včera jsem si koupila nové e-booky Potraviny a Recepty. Jsem opravdu nadšená skvělými informacemi i grafikou. Velmi ráda oba e-booky doporučuji. Těším se na další Vaše počiny.