fbpx

Rýže s vejci a zázvorem

V tomto chladném období potřebujeme zejména zahřát, povzbudit imunitu a dodat našemu tělu energii – a na to máme skvělý recept:

Rýže s vejci a zázvorem

  • 2/3 hrnku jasmínové rýže
  • 3 vejce
  • 1 větší cibule nebo 2-3 jarní cibulky
  • Olivový olej
  • 2 tenké plátky zázvoru
  • 1 PL černého sezamu – to bych nebyla já:D
  • 5 rajčat
  • 5 oliv
  • Rozmarýn
  • Sůl

Postup:

Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Osmahneme rýži a zalijeme vrchovatým hrnkem vriucí vody. Osolíme, zamícháme, přiklopíme pokličkou a necháme cca 15 minut „dojít“.

Vedle si na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli nebo jarní cibulku. Přidáme nastrouhaný zázvor a černý sezam, které krátce zasmahneme. Přidáme vejce a promícháme, dokud nejsou hotová. Na závěr vše smícháme s rýží.

Alternativa: K rýži si připravíme „omáčku“: Nakrájená rajčata krátce povaříme společně s nakrájenými olivami, rozmarýnem a solí. Necháme rozvařit a zredukovat. Takto připravená rajčata s olivami podáváme k rýži.

Přejeme Vám dobrou chuť!:)