V Číně se konopí pěstuje a používá jako potravina bohatá na vlákninu po tisíce let, má dokonce delší tradici než sójové boby. Skládá se z 33% dobře stravitelných bílkovin, obsahuje hodně omega-3 a omega-6 olejů, vitamínu E, železa a chlorofylu. Esenciální mastné kyseliny pomáhají nastartovat imunitní systém a slouží jako prevence srdečních onemocnění nebo rakoviny.
Konopné semínko je perfektním alternativním zdrojem bílkovin pro vegetariány, protože obsahuje všech 20 aminokyselin (což je u rostlinných zdrojů bílkovin velice vzácné), antioxidanty, vitamíny a vlákninu. Dobře se tráví a vstřebávají a mají životně důležitou schopnost stimulovat produkci protilátek.
V současné době probíhají výzkumy, jejichž cílem je prokázat, že konopná semínka patří k potravinám s nejvyšší výživnou hodnotou na Zemi.
Lněná semínka lze v kuchyni použít téměř do jakéhokoli jídla si vzpomenete, zde si uvedeme jen několik příkladů – přidáním konopných semínek rázem pokrm pozvednete na mnohem hodnotnější úroveň…
Fantazii se opět meze nekladou…
Přejeme Vám dobrou chuť:)
Energetické a nutriční hodnoty NEloupaného konopného semínka / 100 g:
Energetické a nutriční hodnoty loupaného konopného semínka / 100 g: